Qastroenteroloq Alexandra Razarenova yumurta bişirməyin ən zərərli və sağlam üsullarını sadalayıb.
Aztibb.az “Involta media” nəşrinə istinadən xəbər verir ki, həkimin bildiridiyinə görə, yumurta bişirməyin ən zərərli üsulu yağda qızartmaqdır. Bu, sağlam olmayan bir yeməyin doymuş yağını və kalorili məzmununu artırır. Yapışmayan tavada qızartmaq yumurtaları yüksək temperaturun aqressiv təsirindən qoruyacaq.
Yumurta hazırlamaq üçün ən faydalı üsul qaynadılmış versiyadır. Yağ və ya yağ əlavə etmədən, qaynadılmış yumurta daha çox qida saxlayır və mədə və bədəndə daha az stress yaradır.
Həkim onu da qeyd edib ki, həftədə beş-altı yumurta qida rasionunda digər zülal növlərinə: qırmızı ət, balıq, quş əti, dəniz məhsulları və orqan ətlərinə yaxşı əlavə olacaq.
Bu tapıntılar sağlamlıqlarına nəzarət edən və düzgün bəslənməyə çalışanlar üçün faydalı ola bilər.