Ekspert bu giləmeyvənin antioksidant və antimikrob xüsusiyyətlərinə görə immunitet sisteminə faydalı təsir göstərdiyini vurğulayıb.
Aztibb.az “Media Potok” portalına istinadən yazır ki, diyetoloq Zoya Boqdanovanın sözlərinə görə, feyxoa flavonoidlərlə zəngindir, bu da onu güclü antibakterial agent edir. Bundan əlavə, giləmeyvə kalium, kalsium və fosfor kimi bir çox vitamin və mineral ehtiva edir.
Bununla belə, diyetoloq feyxoa yeməyin potensial riskləri barədə xəbərdarlıq edib. Turşuluq yarada biləcəyini nəzərə alsaq, mədə-bağırsaq problemi olanlara, xüsusən də xoralardan əziyyət çəkənlərə tövsiyə edilmir.
Diyetoloq ekzotik meyvələrə qarşı allergiyası olan insanlara da feyxoa qəbul edərkən diqqətli olmağı tövsiyə edib.
Buna baxmayaraq, dietoloqun kəşfləri feyxoanın yalnız dadlı meyvə deyil, həm də sağlamlığı qorumaq üçün qiymətli məhsul olduğunu təsdiqləyir.