Gizli şəkər ətrafında vəziyyət və onun fəsadları tibb mütəxəssislərini və diyetoloqları ciddi narahat edir.
Aztibb.az“Neprosto.fun”onlayn nəşrinə istinadən xəbər verir ki, tanınmış peşəkar diyetoloq Natalya Denisovanın bildiridiyinə görə, bir çox hazır yeməklərdə, hətta şirin dadı olmayanlarda da şəkər var. O qeyd edir ki, "şəkər" sözü həmişə qablaşdırmada qeyd olunmur, ona görə də saxaroza, fruktoza, dekstroza, qarğıdalı siropu, qəhvəyi düyü siropu və başqaları kimi gizli formaları tanımaq vacibdir.
Həkim həddindən artıq şəkər istehlakının qarşısını almaq üçün sadə və təsirli bir üsul təklif edir - bu zərərli komponentin tərkibinə nəzarət etməyə imkan verən yeməyi özünüz hazırlayın.
Təzə meyvələr, qurudulmuş meyvələr və şirələr kimi təbii məhsulların xeyrinə işlənmiş qidalar, “fast food” və şirniyyatlardan imtina qidalanma keyfiyyətini və bədənin vəziyyətini əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıracaqdır.
Üstəlik, pəhrizinizdə şəkərin miqdarını azaltmaq bir sıra müsbət dəyişikliklərə səbəb olacaq. Diyetoloq vurğulayır ki, bu, ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmağa, qan təzyiqini aşağı salmağa, bağırsaq mikroflorasını normallaşdırmağa və çəkiyə nəzarət etməyə kömək edir.