Həkimlər xəstələrin qan qatılığı olduğu halda nəyi yeməməli olduqlarına dair sualı cavablandırıb.
Aztibb.az “Actual News” portalına istinadən xəbər verir ki, ilk növbədəı tromboz, infarkt və ya vuruş kimi təhlükəli şərtlərlə əlaqələndirilir.
Mütəxəssislərin fikrincə, ən təhlükəlisi özünü susuz saxlamaqdır. Həmçinin balanslaşdırılmış pəhriz yemək vacibdir. Həm insanda antikoaqulyantlar üçün göstəriş olmadıqda, onun qanını durultmağa ehtiyac yoxdur, lazımi qədər su içmək kifayətdir.
Toksikoloq, professor Mixail Kutuşov bildirib ki, qan qatılığının artması ümumi analizdən istifadə etməklə müəyyən edilə bilər və problem yaranarsa, ilk növbədə şəkəri çıxarmaq lazımdır. Qanın qlükoza səviyyəsini artırdığı bilinir.
“Nəticədə, lipid birləşmələrinin istehsalı artır, bu da qanın özlülüyünü və bununla da tromboz riskini artırır", - deyə mütəxəssis qeyd edib.
Həkim həmçinin tərkibində taurin olan qidalara diqqət yetirərək, qarabaşaq, banan və kartof xörəklərinin istehlakında daha diqqətli olmağı tövsiyə edib.