Mütəxəssisin sözlərinə görə, gündə 100 qramdan çox olmayan, həftədə isə iki-üç dəfədən çox olmayaraq şirniyyat qəbul etmək məsləhət görülür.
Aztibb.az xəbər verir ki, terapevt Tatyana Vorobyova, RIAMO-ya müsahibəsində dondurmanın həddindən artıq istehlakının diabetin inkişafına səbəb ola biləcəyini deyib.
“Dondurmanın həddindən artıq istehlakı şəkərli diabetə səbəb ola bilər. Tərkibində çox miqdarda şəkər var, nəticədə susuzluq hissi artacaq", – deyə Tatyana Vorobyova izah edib.
Xatırladaq ki, “PLOS Medicine” jurnalında dərc edilən araşdırmaya görə, kolbasa və bu kimi ət məhsullarının istehsalında istifadə edilən çəhrayı boyalar tip 2 diabetin inkişafını sürətləndirə bilər. Bəzi qida istehsalçılarının məhsullarından süni inqrediyentləri xaric etmələrinin digər səbəbi də budur.