Toksikoloq qidaların soyuducuda saxlanması qaydalarından danışıb
31.05.2023 16:06

Toksikoloq alim Mixail Kutuşov bildirib ki, qida düzgün olmayan şəraitdə saxlanılarsa, bakteriyalar daha sürətlə çoxalmağa başlayır.

Aztibb.az "Arqumentı i Faktı" nəşrinin məlumatına əsasən xəbər verir ki, mütəxəssisin qeydinə görə, plyonka altında saxlanılan qidalar təhlükəli ola bilər. Fakt budur ki, belə saxlama zamanı patogenlərin inkişafına müsbət təsir göstərən kondensat əmələ gəlir. Bunun qarşısını almaq üçün fərqli bir qablaşdırma istifadə edilməlidir.

Yeməkləri birbaşa qapaqlı tavalarda saxlamayın. Bu, bakteriyaların inkişafına səbəb ola bilər. Hazırlanmış yeməkləri saxlamaq üçün qablardan istifadə etmək ən təhlükəsizdir.

İnsanlar tez-tez meyvə və ya tərəvəzləri plastik torbalara bükürlər. Məsələn, yerkökü və çuğundur ən yaxşı şəkildə bu şəkildə saxlanılır, çünki onlar lazımi rütubət səviyyəsini saxlayır və qidaların xarab olmasının qarşısını alır. Lakin vaxtaşırı bağlamaları dəyişdirmək və tərəvəzlərin kifli olub-olmadığını yoxlamaq vacibdir.

Ərzaqların düzgün saxlanması təravətini saxlamaq və zərərli bakteriyalardan qorunmaq üçün əsas amildir.

Səadət Məmmədova
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
Elmi-Tədqiqat Kardiologiya İnstitutunun həkim briqadası tərəfindən Laçında kardioloji müayinələr keçirilib
Diaqnoz Tibb Mərkəzinin şöbə müdiri 
     Yeni Klinikada direktor müavini vəzifəsinə yeni təyinat           
“Xəstəxanadaxili infeksiyaların idarə olunması: Sepsis və antibiotikterapiya” mövzusunda beynəlxalq konfrans keçiriləcək
Tovuz rayonundan olan şəhid, qazi və aztəminatlı ailələr üçün tibbi aksiya
Azərbaycanda bir nəfərdə
 Nobel mükafatçısı Əziz Sancar Azərbaycan Tibb Universitetində mühazirə oxuyub   
 Elmi-praktik seminar: “Qalxanabənzər vəzin follikulyar düyünlərinin diaqnostika və müalicəsinə müasir yanaşma”    
Ürək-damar xəstəlikləri ilə mübarizə aparmağın yolları
Süni intellekt və tibbi transhumanizm: Diaqnoz, müalicə və proqnozlaşdırma sahəsində irəliləyişlər
Lənkəran Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının gənc qastroenteroloqu - Köçəri Köçərli
Mircəlal Kazımi:
Ürək döyüntülərinə nə səbəb olur?
Səhiyyə Nazirliyi və TƏBİB-in birgə məlumatı: Daha iki nəfər qarayara xəstəliyinə yoluxub 
TƏBİB İnsan resursları departamentinə işçi axtarır