
Toksikoloq alim Mixail Kutuşov bildirib ki, qida düzgün olmayan şəraitdə saxlanılarsa, bakteriyalar daha sürətlə çoxalmağa başlayır.
Aztibb.az "Arqumentı i Faktı" nəşrinin məlumatına əsasən xəbər verir ki, mütəxəssisin qeydinə görə, plyonka altında saxlanılan qidalar təhlükəli ola bilər. Fakt budur ki, belə saxlama zamanı patogenlərin inkişafına müsbət təsir göstərən kondensat əmələ gəlir. Bunun qarşısını almaq üçün fərqli bir qablaşdırma istifadə edilməlidir.
Yeməkləri birbaşa qapaqlı tavalarda saxlamayın. Bu, bakteriyaların inkişafına səbəb ola bilər. Hazırlanmış yeməkləri saxlamaq üçün qablardan istifadə etmək ən təhlükəsizdir.
İnsanlar tez-tez meyvə və ya tərəvəzləri plastik torbalara bükürlər. Məsələn, yerkökü və çuğundur ən yaxşı şəkildə bu şəkildə saxlanılır, çünki onlar lazımi rütubət səviyyəsini saxlayır və qidaların xarab olmasının qarşısını alır. Lakin vaxtaşırı bağlamaları dəyişdirmək və tərəvəzlərin kifli olub-olmadığını yoxlamaq vacibdir.
Ərzaqların düzgün saxlanması təravətini saxlamaq və zərərli bakteriyalardan qorunmaq üçün əsas amildir.














