Teleaparıcı və həkim Aleksandr Myasnikov şəkəri yüksək olan qidaların nə qədər təhlükəli ola biləcəyini açıqlayıb.
Aztibb.az xəbər veri ki, həkim bununla bağlı telegram kanalında bildirib: “Əgər siz müntəzəm olaraq ağ makaron, düyü, ağ çörək kimi qidalar yeyir və qazlı içkilər içirsinizsə, qanda şəkərin səviyyəsi yüksələcək”.
Bu, hər zaman baş verərsə, bədənin reseptorları düzgün cavab verməyi dayandırır, insulin səviyyəsini dəyişir. Nəticədə bəzi toxumalar, o cümlədən xərçəng şişləri böyüməyə başlayır.
A.Myasnikov insulin müqavimətinin (müqavimət) artıq çəki fonunda qarının piylənməsi ilə xarakterizə olunduğunu bildirib.
“Dərinin görünüşü də dəyişir: onun üzərində məxmər qalınlaşmalar (akantoz) görünür və o, döş altında və ya qoltuq altında qaralır”, – həkim vurğulayıb.
Həkim insulin müqavimətinin başqa bir həyəcan verici əlamətinin, əzələ ağrısının olduğunu da qeyd edib.