"Biz yediyimizdən ibarətik" - bu ifadəni yəqin ki, eşitmisiniz. Həqiqətən, yemək yalnız fiziki vəziyyətə deyil, həm də əhval-ruhiyyəyə əhəmiyyətli dərəcədə təsir göstərir. Bəzi qidalar vəziyyəti yaxşılaşdıra bilər, bəziləri isə daha da pisləşdirə və hətta depressiyaya səbəb ola bilər.
Aztibb.az xəbər verir ki, çinli elm adamlarının bununla bağlı son araşdırması “Proceedings of the National Academy of Sciences” jurnalında dərc olunub.
Bu araşdırma, qızardılmış kartof yeməklə narahatlıq və depressiya riskinin artması arasında əlaqə tapıb.
Çində 10.000-dən çox insan arasında sorğu keçirilib və müəyyən edilib ki, həftədə iki dəfədən çox qızardılmış kartof yeyənlərin az kartof yeyənlərlə müqayisədə narahatlıq və depressiya riski daha yüksəkdir.
Bundan əlavə, təkcə qızardılmış kartof psixi vəziyyətə təsir göstərə bilməz. Bəzi digər qidalar da depressiyaya və ya depressiyaya səbəb ola bilir.