Əksər insanlar, əgər qəhvələrinə bir şey əlavə etmək niyyətindədirlərsə, şəkər və ya krem seçirlər. Yaxud fındıq siropu, bir az süd qəhvənin acı dadını itirməyə kömək edir.
Aztibb.az poisknews.ru-ya istinadən xəbər verir ki, qəhvənin bu xüsusiyyətinin hətta elmi əsası da var: natrium xlorid qəhvə və digər yemək növlərinin acılığını boğmaqda son dərəcə təsirli olur. Acı qavrayışımızı boğaraq, duz digər dadların ön plana çıxmasına imkan verir.
Bunu hələ 1995-ci ildə nəşr olunan bir araşdırma göstərib. Alimlər şirin və acı dadları qarışdırdıqda, duz əlavə etmək qarışığı daha şirin və daha az acı edib.
Qəhvənin acılığı qovrulan zaman çıxır. Bu proses zamanı xlorogen turşu laktonları adlanan birləşmələr və daha güclü qızartma ilə fenilindanlar əmələ gəlir: onlar xlorogen turşunun parçalanması nəticəsində əmələ gəlir.