Peşəkar qidalanma mütəxəssisi Oksana Volina müsahibəsində yaşıl noxudun düzgün seçilməsini və onun sağlamlıq üçün hansı faydaları olduğunu izah edib.
Aztibb.az solenka.info-ya istinadən xəbər verir ki, yaşıl noxud həm qarnir kimi, həm də salatlarda istifadə edilə bilən məhsuldur. Tərkibində çoxlu miqdarda bitki mənşəli zülal var, buna görə də diyetoloqlar vegetarianlara onu pəhrizlərinə daxil etməyi məsləhət görürlər. Bundan əlavə, noxud bədəndən toksinləri mükəmməl şəkildə çıxarır.
Düzgün konservləşdirilmiş noxud yaşıl, açıq yaşıl, zeytuni və ya sarı rəngdədir. Məhsul seçərkən bankaya diqqət yetirin - o, şişməməli və zədələnməməli, qablaşdırma paslanmamalıdır.
Yaşıl noxud orqanizmdən toksinləri çıxararaq, həzm sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır və immunitet sistemini gücləndirir. Bundan əlavə, qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa və dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir. Buna görə də, noxudu diyetinizə daxil etmək sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq və dadlı yeməklərdən həzz almaq üçün əla bir yoldur.
Bununla belə, bu məhsuldan sui-istifadə etməməlisiniz, çünki noxudun həddindən artıq istehlakı şişkinliyə səbəb ola bilər. Buna görə də, bağırsaq xəstəlikləri olanlar qidalnama zamanı noxudun miqdarına nəzarət etməlidirlər.