Kardioloq Olqa Bokeria sağlamlığınızı qorumağa kömək edəcək qidalanma ilə bağlı bəzi məlumatları bölüşüb. Həkim xərçəng hüceyrələrinin inkişafının qarşısını alan üç məhsulun adını çəkib.
Aztibb.az actualnews.org-a istinadən xəbər verir ki, kardioloqun sözlərinə görə, müntəzəm olaraq alma, armud və banan qəbul etsəniz, xərçəngə tutulma riski xeyli azalacaq. Bu məhsulların tərkibinə pektin adlanan həll olunan lif daxildir.
Bir insanın gündə 10-15 q bu maddəni istehlak etməsi məsləhətdir. Bunun sayəsində ürəyin pozulması ehtimalı azalacaq, bədən ağır metalların duzlarından, "pis xolesterin" və radionuklidlərdən təmizlənəcək. Sonuncu, yığıldıqca, metabolik pozğunluqlara, yoluxucu ağırlaşmalara, lösemilərə, sonsuzluğa və bədxassəli yenitörəmələrin görünüşünə səbəb ola bilər. Alma, banan və armud qəbizliyin qarşısını alacaq.
Bundan əlavə, kardioloq səhərlər limonlu bir stəkan su içməyi məsləhət görüb. Bu, mədə-bağırsaq traktının xəstəliklərini müalicə etməyə, maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmağa və bağırsaqları aktivləşdirməyə kömək edəcəkdir. Həkim sağlamlığı qorumaq üçün bitki mənşəli qidalara üstünlük verməyi tövsiyə edib.