Yağsız qidalar immuniteti pisləşdirə və xolesterolu artıra bilər
02.05.2023 11:40

Həkimlər hesab edir ki, bəzi insanların az yağlı qidalardan istifadə etmək istəyi səhvdir.

Aztibb.az ctnews.ru-ya istinadən yazır ki, lazımi vitamin və elementlərin udulmaması riski var və bu, sağlamlığa zərər verir.

Az yağlı pəhriz ilə hormonal pozğunluqlar baş verir, dəri, saç və dırnaqlar pisləşir, immunitet sistemi zəifləyir, libido və məhsuldarlıq azalır, əhval-ruhiyyə pisləşir və xolesterol da yüksəlir.

Həmçinin yağsız qidalarda dad xüsusiyyətlərini yaxşılaşdırmaq üçün çoxlu əlavələr, o cümlədən nişasta, şəkər, dadlandırıcılar olur.

Səadət Məmmədova
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
Diyetoloq arıqlamaq üçün daha tez-tez gülməyi və əsnəməyi məsləhət görüb
Suyun düzgün içilməsi ilə bağlı keçmişin məsləhətləri
Sümük bulyonu arıqlamağa kömək edir
TƏBİB Bakı Baş Səhiyyə Mərkəzinin tabeliyində olan tibb müəssisələri üzrə vakant yerlər elan edir
Nahidə Mahmudova Dövlət Gömrük Komitəsi Tibbi Xidmət İdarəsinin Mərkəzi Hospitalının rəis müavini təyin olunub
Bakı Baş Səhiyyə Mərkəzinin tabeliyindəki tibb müəssisələrinə işçilər axtarılır
Dəmir çatışmazlığı ilə bağlı yaranan anemiya xəstəliyinin təbii yollarla müalicəsi
Aynurə Əliyeva - Suraxanı Tibb Mərkəzinin psixoloqu
Bundan sonra işə qəbul və sürücülük vəsiqəsi əldə etmək üçün tibbi arayışlar elektron olacaq
Xankəndi şəhərindəki tibb müəssisəsində ilk körpə dünyaya gəlib
ATU-da Ulu Öndərə həsr olunan konfrans keçirilib
Səhiyyə Nazirliyi akademik Zərifə Əliyevanın 101 illiyi münasibətilə fleşmob təşkil edib
Uzman uroloq-androloq Münasib Məmmədov fəaliyyətini Xətai Tibb Mərkəzində davam etdirəcək
8 yaşlı uşaq üzərində icbari tibbi sığorta ilə qaraciyər transplantasiyası əməliyyatı həyata keçirilib
 Agentlik və TƏBİB ilkin səhiyyə xidmətinin təkmilləşdirilməsi ilə bağlı yeni layihəyə start verib