Onkoloq xərçəngin inkişafına ən çox səbəb olan qidaları sadalayıb
27.04.2023 14:32

Ətli delikates, hamburger, hər cür hisə verilmiş ət və kolbasa məhsullarından tez-tez istifadə xərçəngə tutulma riskini artırır.

Aztibb.az runews24.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə amerikalı onkoloq Dayana Reidy-Laqunes məlumat verib.

Ekspertin fikrincə, ÜST bu məhsulları alkoqol və siqaretlə eyni kanserogen kateqoriyasına aid edib, çünki onların tərkibində xərçəngin əmələ gəlməsinə səbəb olan nitrit və nitratlar var.

Buna görə də, onkoloq zərərli qidaların istehlakını minimuma endirməyi, onları yağsız ət, balıq və qoz-fındıq ilə əvəz etməyi tövsiyə edir.

ÇOX OXUNANLAR
 Gənc həkim Samux Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında işə başlayıb   
 Xalq yazıçısı Çingiz Abdullayev Mərkəzi Gömrük Hospitaldan evə buraxılıb
Tibb üzrə fəlsəfə doktoru Yazgül Abdıyevanı 50 illik yubileyi münasibətilə təbrik edirik!
Autizmdən əziyyət çəkən uşaqlar üçün təmənnasız müayinə və müalicə prosedurları həyata keçirilir - AKSİYA
 6 yaşlı pasiyent üzərində cərrahi əməliyyat uğurla icra edilib   
İcbari Tibbi Sığorta üzrə Dövlət Agentliyi İctimaiyyətlə əlaqələr şöbəsinə işçi axtarılır
 Naftalanda “Zirvələrə yüksələn zərif insan ömrü” adlı tədbir keçirilib   
Kardioloq Fikrət Sadıqzadə ürək çatışmazlığından vəfat edib  
Gözlərə nur bəxş edən fədakar həkim
 Sumqayıt Tibb Mərkəzini seçən həkimlərin sayı artır   
 TƏBİB Daxili nəzarət və monitorinq departamentinin Monitorinq şöbəsinə işçi axtarır   
Dünya liderlərini bir araya gətirən
 Ümumdünya Hemofiliya Günü ilə əlaqədar Dövlət Tibbi-Sosial Ekspertiza və Reabilitasiya Agentliyində qanvermə aksiyası keçirilib