Alimlər toyuğun hansı hissələrinin insanlarda xərçəngə səbəb ola biləcəyini açıqlayıb
06.04.2023 10:10

Çin alimləri toyuğun bəzi hissələrinin xərçəngə səbəb ola biləcəyini müəyyən edən bir araşdırma ediblər.

Aztibb.az involta.media-ya istinadən yazır ki, mütəxəssislər toyuğun müxtəlif yerlərindən bişmiş bulyonları bişirməməyi və istehlak etməməyi tövsiyə edir, belə hissələrə pəncələr, bağırsaqlar, boyun və quyruq daxildir.

Məlum olub ki, toyuq ayaqları insan orqanizmi üçün həzm olunması çox çətin olan, kilo almağa kömək edən, həmçinin sağlamlığa mənfi təsir göstərən çoxlu miqdarda hormon ehtiva edən yüksək yağ konsentrasiyasına malikdir.

Toksinlər quşun boynundakı limfa düyünlərində toplanır. Eyni şey bağırsaqlara da aiddir, tərkibində zərərli komponentlərlə birlikdə çoxlu sayda bakteriya var.

Səadət Məmmədova
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
 Quba Regional Perinatal Mərkəzinin komandası 28-ci həftəsində doğulan körpənin həyatını xilas edib   
Hidrogen xərçəng də daxil olmaqla geniş spektrli xəstəlikləri müalicə edə bilər
Saray Ailə Sağlamlıq Mərkəzinin terapevti Sevinc Zeynalova vəfat edib
Ağcabədi Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının kardioloqu - İlqar Quliyev
Hepatoloq Tofiq Əkbərov Türkiyədə XV Beynəlxalq Hepatoloji Konqresdə iştirak edib  
Endokrinoloq mühüm elementi olan “xərçəng əleyhinə” menyu təqdim edib
Şəki Şəhər İcra Hakimiyyəti başçısının müavini onkoloji xəstəlikdən vəfat edib
Həyat yoldaşına böyrəyini bağışladı
Rəşad Mahmudov Lənkəranda Ümummilli Lider Heydər Əliyevin 101 illiyinə həsr olunmuş elmi seminarda çıxış edib
 Tibb Müəssisələrinin Akkreditasiyası və Keyfiyyətə Nəzarət Mərkəzi yaradılır - Fərman
Sumqayıtda tədbir: “Azərbaycan səhiyyəsinin inkişafı Heydər Əliyevin adı ilə bağlıdır” 
 Doğuş prosesini təcili tibbi yardım avtomobilində idarə edən tibb işçiləri təltif olunublar   
Estetik cərrahiyyə və kosmetoloji sahədə qanun pozuntularına yol verən 9 klinika rəhbərliyi məsuliyyətə cəlb olunub
Ordubad Rayon Uşaq Xəstəxanasında məktəb şagirdləri üçün tibbi aksiya təşkil olunub