Bədəndə artıq xolesterol təhlükəli nəticələrə səbəb ola bilər: damarların tıxanması və ürək-damar xəstəlikləri riski.
Aztibb.az sport-express.ru-ya istinadən xəbər verir ki, son araşdırmaya görə, alma tərkibindəki pektin sayəsində normal xolesterol səviyyəsini saxlamağa kömək edir.
Xolesterol nə qədər yüksək olarsa, orqanizmdə bir o qədər iltihab olur. Belə bir iltihabda bir şiş, istər xoş, istərsə də bədxassəli böyüyə bilər.
Alma aşağı glisemik indeksə malikdir və eyni zamanda lif ehtiva edir. Qidaların glisemik indeksi nə qədər aşağı olarsa, bədəndə bir o qədər az insulin yüksəlir. İnsulin nə qədər aşağı olarsa, xolesterin də bir o qədər aşağı olur.
Harvard Universitetinin araşdırması göstərir ki, bir çox müxtəlif qidalar yüksək lif tərkibinə görə xolesterolu aşağı salır, lakin ən yaxşı xolesterolu salan xüsusiyyətlərə malik olan tərkib hissəsi almalardır. Bu komponent pektin adlanan həll olunan lifin xüsusi növüdür.