Xərçəngin görünməz mənbəyi – Yeməkdə kiflər
30.01.2023 10:13

Toksikoloq Mixail Kutuşov kiflənmiş qidaların qəbulunun zərərlərindən danışıb. 

 

Aztibb.az sm.news-a istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, tərəvəzlərin və ya çörəyin kifli hissəsinin təmizlənməsi mümkün zəhərlənmədən qorumur. Təhlükəli göbələklərin sporları görünməsə belə məhsulda olur. 

 

Qeyd edir ki, kiflənmiş qida bronxial astma, allergiya və mədə-bağırsaq xəstəliklərinə səbəb ola bilər.

 

Kif immuniteti zəif olan insanlar üçün xüsusilə təhlükəlidir. 

 

Onkoloqlar da xarab olmağa başlayan qidaların istehlak üçün uyğun olmadığını bildirir. Belə  izah edilir ki, orqanizmdə göbələklərin olması immuniteti azaldır, bədxassəli şişlərin yaranma riskini artırır.

Səadət Məmmədova
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR
Qaraciyərin düzgün işləməməsinin ƏLAMƏTLƏRİ  
Təbii vasitə 12 həftə ərzində 8 kiloqrama qədər arıqladır
Buğda cücərtisi gənclik iksiri kimi də bilinir
Təcili tibbi yardım briqadasının yardımı ilə 66 yaşlı xəstə Mərkəzi Klinik Xəstəxanaya hospitalizasiya olunub
Şuşa Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının ginekoloqu Şəbnəm Baxşəliyeva - Həkimlərimizi tanıyaq!
Şahdamara stend taxıla bilərmi?
Uzman həkim Şiraslan Baxşəliyev Gəncə Beynəlxalq Xəstəxanasında pasiyentləri qəbul edəcək
Masallı Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının otorinolarinqoloqu Kamran Musayev - Həkimlərimizi tanıyaq!
Qaradağ Tibb Mərkəzində daha bir uğurlu əməliyyat icra olunub
Böyrək daşı xəstəliyi nədir və necə yaranır?
Uşaq cərrahı Günel Əmiraslanova Şəkidə Bonum Medicalda pasiyent qəbulu həyata keçirəcək
Sürətli döyüntünün tək səbəbi ürək deyil!
Regionlarda fəaliyyət göstərən peşəkar səhiyyə işçilərini tanıtmaqda davam edirik!
Ağır vəziyyətdə Respublika Uşaq Klinik Xəstəxanasına yerləşdirilən 2 yaşlı uşaq həyata qaytarılıb