Bu qidalar bizi bağırsaq xərçəngindən QORUYUR
30.07.2021 22:14
Gündəlik qidalarımıza diqqət etsək bağırsaq xərçəngi kimi ağır xəstəliyə tutulma riskini xeyli azaltmış olarıq.
Aztibb.az xəbər verir ki, həkim-fitoterapevt Fizuli Hüseynov bağırsaq xərçəngi xəstəlinin qarşısını almaq üçün bir neçə məsləhət təqdim edib:
1. Kefir. Gündə 1-2 stəkan kefir içməyə vərdiş edin. Kefiri özünüz evdə təbii inək südündən hazırlayıb içə bilərsiniz. (Mağaza südü olmaz)
2. Qatıq. Təbii evdə hazırlanmış qatıq gün ərzində 1-2 stəkan içə bilərsiniz
3. Zəyərək toxumları. Gün ərzində 1 xörək qaşığı zəyərək toxumunu yeməklərinizə və ya salatlarınza səpib yeyə bilərsiniz
4. Sarıkök. Çalışın yeməklərimizə sarıkök qarışdırıb yeyəsiniz. Bunum üçün ən yaxşısı yemək bişənə yaxın sarıkök tozunu səpib 3-4 dəq bişirməyə davam edin, daha sonra oddan götürün
5. Limon şirəsi + zeytun yağı. Hər gün yeməkdən əvvəl kələm, kök, çuğundur qarışımlı salat yeyin. Salata limon şirəsi və rafinə olunmamış zeytun yağı qarışdırın
6. Kələm tutması. 1 həftəyə başa gələn kələm tutması yeyin. Tutmanı təbii alma sirkəsi ilə hazırlayın
7. Meyvə-tərəvəz və göyərti. Bol-bol meyvə-tərəvəz, göyərtilər yeməyə vərdiş edin. Bunların tərkibindəki sellülozalar bağırsaqları işlədir və bağırsaq üçün lazım olan inulin mənbəyidir.
Bu bölməyə aid digər xəbərlər
Transfuzioloq qan keyfiyyətini necə yaxşılaşdırmağın yolunu izah edib
19.04.2024 | 07:48
İnsanların süni şəkildə çoxaldılması texnologiyası üzərində iş aparılır
18.04.2024 | 15:41
Kədərli musiqi neqativ emosiyalardan qurtulmağa kömək edir
18.04.2024 | 13:41
Zəif qidalanma xərçəng riskini artırır - TƏDQİQAT
18.04.2024 | 10:43
“Biz kifayət qədər maqnezium almırıq” fikri mifdir
18.04.2024 | 09:43
Gözlərdə kəskin ağrı beyində şiş olduğunu göstərə bilər
18.04.2024 | 08:42
Təhsil bioloji qocalma sürətini ləngidir - “Framingham” tədqiqatı
18.04.2024 | 07:42
Fiziki cəhətdən aktiv insanlar və parazitləri olanlar zərərli qidalardan piylənmirlər
17.04.2024 | 14:27
İlk yardım dəsti - Səyahət zamanı özünüzlə hansı dərmanları götürməlisiniz?
17.04.2024 | 13:31
Epidemioloqlar “kiçik vəba”ya yoluxma ehtimalının yuksək olduğundan narahatdırlar
17.04.2024 | 13:22
ÇOX OXUNANLAR
Dişləri sıxmaq nəyə səbəb olur?
09.04.2024 | 16:26
Yulaf sağlamlığa bu xüsusiyyətinə görə zərərlidir
12.04.2024 | 10:32
Gənc həkim Samux Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında işə başlayıb
18.04.2024 | 13:04
Gömrük Hospitalının Təcili Tibbi Yardım şöbəsi və Çağrı Mərkəzi bayram günlərində 7/24 rejimində fəaliyyət göstərəcək
12.04.2024 | 10:31
Hər gün ispanaq yeməyin FAYDALARI
13.04.2024 | 11:47
Xalq yazıçısı Çingiz Abdullayev Mərkəzi Gömrük Hospitaldan evə buraxılıb
17.04.2024 | 17:00
"Həkimlərimizi tanıyaq!" rubrikası təqdim edir: Terapevt Şamaxı Məmmədova
09.04.2024 | 17:38
Ramazan sonrası necə qidalanmalı?
11.04.2024 | 11:49
Bu hallarda qırmızı ət zərərli və ya sağlam hesab edilir
14.04.2024 | 15:11
Peşəkar həkimlərimizi tanıyaq! - Tibb üzrə fəlsəfə foktoru Sədi Allahverdiyev
13.04.2024 | 17:13
Pediatr Sevil Orucovanın məqaləsi: "Həkim insanlara Günəş qədər lazımdır"
15.04.2024 | 15:58
Tibb üzrə fəlsəfə doktoru Yazgül Abdıyevanı 50 illik yubileyi münasibətilə təbrik edirik!
17.04.2024 | 15:43
Regionlarda fəaliyyət göstərən peşəkar səhiyyə işçilərini tanıtmaqda davam edirik!
13.04.2024 | 09:56
Qaranlığa qalib gələn təbib - Rəşad Mahmudov yazır...
15.04.2024 | 12:42
6 yaşlı pasiyent üzərində cərrahi əməliyyat uğurla icra edilib
16.04.2024 | 10:39