Bu qidalar bizi bağırsaq xərçəngindən QORUYUR
30.07.2021 22:14
Gündəlik qidalarımıza diqqət etsək bağırsaq xərçəngi kimi ağır xəstəliyə tutulma riskini xeyli azaltmış olarıq.
 
Aztibb.az xəbər verir ki, həkim-fitoterapevt Fizuli Hüseynov bağırsaq xərçəngi xəstəlinin qarşısını almaq üçün bir neçə məsləhət təqdim edib:
 
1. Kefir. Gündə 1-2 stəkan kefir içməyə vərdiş edin. Kefiri özünüz evdə təbii inək südündən hazırlayıb içə bilərsiniz. (Mağaza südü olmaz)
2. Qatıq. Təbii evdə hazırlanmış qatıq gün ərzində 1-2 stəkan içə bilərsiniz
3. Zəyərək toxumları. Gün ərzində 1 xörək qaşığı zəyərək toxumunu yeməklərinizə və ya salatlarınza səpib yeyə bilərsiniz
4. Sarıkök. Çalışın yeməklərimizə sarıkök qarışdırıb yeyəsiniz. Bunum üçün ən yaxşısı yemək bişənə yaxın sarıkök tozunu səpib 3-4 dəq bişirməyə davam edin, daha sonra oddan götürün
5. Limon şirəsi + zeytun yağı. Hər gün yeməkdən əvvəl kələm, kök, çuğundur qarışımlı salat yeyin. Salata limon şirəsi və rafinə olunmamış zeytun yağı qarışdırın
6. Kələm tutması. 1 həftəyə başa gələn kələm tutması yeyin. Tutmanı təbii alma sirkəsi ilə hazırlayın
7. Meyvə-tərəvəz və göyərti. Bol-bol meyvə-tərəvəz, göyərtilər yeməyə vərdiş edin. Bunların tərkibindəki sellülozalar bağırsaqları işlədir və bağırsaq üçün lazım olan inulin mənbəyidir.