Alimlər bildiriblər ki, dondurulmuş ərzaq məhsullarından koronavirusa yoluxma ehtimalı mövcuddur. Bunu “Rospotrebnadzor”un Mərkəzi Elmi-Tədqiqat Epidemiologiya İnstitutunun Molekulyar Diaqnostika Mərkəzinin eksperti Denis Buxantsev də təsdiqləyib.
Aztibb.az bu barədə mtv.onlayn saytına istinadla xəbər verir.
Denis Buxantsevin sözlərinə görə, dondurulmuş qida vasitəsilə COVID-19-a yoluxma halı az öyrənilib. Lakin sayca az aparılan eksperimentlərin nəticələrinə görə, belə ehtimal mövcuddur. O, qeyd edib ki, laboratoriya tədqiqatlarının nəticələri real həyatda baş verənlərdən ciddi şəkildə fərqlənə bilər.
Bundan əvvəl Sinqapurdan olan tədqiqatçılar xəbərdarliq etmişdilər ki, dondurulmuş ərzaqlarda koronavirus bakteriyaları uzun müddət ərzində salamat qala bilir.