Yeyərək kökəlməməyin üsulu - Diyetoloq açıqladı
09.04.2021 09:23

“Çəkinin artmasına təkcə qidaların keyfiyyəti yox, həmçinin miqdarı da təsir edir. Yeməyinizi hansı şəraitdə qəbul etməyiniz də vacibdir”.

 

Aztibb.az "RİA Novosti"yə istinadən xəbər verir ki, bunu “Sputnik” radiosuna verdiyi müsahibədə tibb elmləri namizədi, qastroenteroloq və diyetoloq İrina Berejnaya deyib.

 

Onun sözlərinə görə, yemək yeyərkən xarici təsirlərdən yayınan insanlar daha sürətli kökəlirlər: “Televizora baxmağa, musiqi dinləməyə ehtiyac yoxdur. Yalnız bu zaman yeməyin bütün cazibəsini başa düşəcək, ləzzətini hissi edəcək, yeməklərin keyfiyyətindən zövq alacaq və əylənəcəksiniz. Bu zaman daha yavaş və tam ehtiyacınız olan qədər yeyirsiniz”.

 

Həkim bildirib ki, ayaq üstə və ya qaçarkən qida qəbul etmək düzgün deyil. Çünki belə şəraitdə insanlar yeməyi yaxşı çeynəmirlər və böyük parçaları udurlar ki, bu da mədə-bağırsaq traktındakı yükün artmasına səbəb olur.

ÇOX OXUNANLAR
 Gənc həkim Samux Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında işə başlayıb   
 Xalq yazıçısı Çingiz Abdullayev Mərkəzi Gömrük Hospitaldan evə buraxılıb
Tibb üzrə fəlsəfə doktoru Yazgül Abdıyevanı 50 illik yubileyi münasibətilə təbrik edirik!
Autizmdən əziyyət çəkən uşaqlar üçün təmənnasız müayinə və müalicə prosedurları həyata keçirilir - AKSİYA
 6 yaşlı pasiyent üzərində cərrahi əməliyyat uğurla icra edilib   
İcbari Tibbi Sığorta üzrə Dövlət Agentliyi İctimaiyyətlə əlaqələr şöbəsinə işçi axtarılır
 Naftalanda “Zirvələrə yüksələn zərif insan ömrü” adlı tədbir keçirilib   
Kardioloq Fikrət Sadıqzadə ürək çatışmazlığından vəfat edib  
Gözlərə nur bəxş edən fədakar həkim
 TƏBİB Daxili nəzarət və monitorinq departamentinin Monitorinq şöbəsinə işçi axtarır   
 Sumqayıt Tibb Mərkəzini seçən həkimlərin sayı artır   
 Ümumdünya Hemofiliya Günü ilə əlaqədar Dövlət Tibbi-Sosial Ekspertiza və Reabilitasiya Agentliyində qanvermə aksiyası keçirilib   
Dünya liderlərini bir araya gətirən