Koronavirusla mübarizədə qida rasionunda üstünlük verilməli qidalar - SİYAHI
06.04.2021 11:56
COVID-19-la mübarizədə immun sistemini gücləndirmək üçün düzgün və balanslı qidalanmaq lazımdır.
 
Aztibb.az xəbər verir ki, Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu qida rasionunda üstünlük verilməli qidaları təqdim edir:
 
- C vitamini (portağal, naringi, limon, ananas, itburnu, cəfəri, bibər, noxud, pomidor, qarağat, kivi, çiyələk, brokkoli, gül kələmi);
 
- D vitamini (yağlı balıqlar, göbələk, qaraciyər, pendir, yumurta sarısı);
 
- E vitamini (günəbaxan tumu və yağı, qarğıdalı yağı, soya yağı, ispanaq, brokkoli, badam, fıstıq);
 
- A vitamini (treska balığı, yumurta, portağal, ərik, kök, ispanaq, kahı);
 
- B6 vitamini (tuna balığı, qızıl balıq, mal və toyuq əti, lobya, noxud, gərzəkli meyvələr, banan);
 
- B12 vitamini (mal əti, tuna balığı, qızıl və ala balıq, qaraciyər, süd, yumurta);
 
- Sink (mal və quzu əti, qoz-fındıq, paxlalılar, kök, kartof);
 
- Fol turşusu (lobya, noxud, tərəvəzlər, sitrus meyvələri və onların şirələri);
 
- Dəmir (quş və mal əti, qaraciyər, dəniz məhsulları, yumurta sarısı, quru ərik və kişmiş, ispanaq, cəfəri);
 
- Mis (qaraciyər, dəniz məhsulları, kartof, quru meyvələr, qoz-fındıq).
ÇOX OXUNANLAR
Akademik Cəmil Əliyev MDB və Avrasiya ölkələri onkoloqları və radioloqlarının XII qurultayında iştirak edib
Tibb Universitetinin əməkdaşları təltif olundu - SİYAHI
Sağalanların sayı yoluxanları ötdü
Koronavirusla bağlı bu şəxslərə 29.5 milyon manat müddətli əlavə və mükafat ödənilib
Mehriban Əliyeva SMA xəstəliyindən əziyyət çəkən Tunarla bağlı tapşırıq verdi
Bu gün vaksinasiyadan keçənlərin sayı açıqlandı
Saç tökülməsinin səbəbləri və ÇARƏSİ/ Müalicəvi resept
Vaksinasiya ilə bağlı saxta sənəd verən 12 həkim işdən çıxarılıb
Mərkəzi Klinikanın neonatoloji reanimasiyası daha bir uğura imza atıb - Uşaq cərrahı Fuad Hüseynov     
Tanınmış travmatoloq-ortoped COVID-19-dan vəfat edib
Türkiyədə hazırlanan COVID-19-a qarşı peyvəndlərdən üçünün insanlar üzərində tətbiqinə başlanılıb
Yumurtanın tərkibi və faydalı xüsusiyyətləri - MƏQALƏ
Ürək-damar xəstəlikləri səbəbindən ölüm halları niyə artır? - Həkim-terapevt AÇIQLADI
17 aprel - Dünya Hemofiliya Gününə həsr olunmuş beynəlxalq KONFRANS keçiriləcək