Təzə bişmiş çörək sağlamlıq üçün ziyandır
26.03.2021 09:30

“Təzə bişmiş çörəyin həzm olunması çətindir və bayatı çörəklərdən daha yüksək turşuluğa malikdir”.

 

Aztibb.az-ın məlumatına görə, bunu “Sputnik” radiosuna verdiyi müsahibədə terapevt, diyetoloq Mariya Çernyaeva deyib.

 

Onun sözlərinə görə, qastrit və mədə xorası xəstəliyi kimi mədə-bağırsaq traktının işində narahatlıqlar olduqda, bu cür çörək xroniki xəstəliklərin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.

 

“Səkkiz saat və ya bir gün gözləmək kifayətdir. Onda çörək bədənə daha az zərər verəcəkdir. Təzə bişmiş çörəyi yemək asılılıq da yaradır”.

ÇOX OXUNANLAR
Mərkəzi Klinikada 1 günlük, çəkisi 2800 qr olan körpə üzərində ağır əməliyyat icra edilib
Saray Ailə Sağlamlıq Mərkəzinin terapevti Sevinc Zeynalova vəfat edib
 Almaniyadan dəvət olunmuş ortoped-travmatoloq Diaqnoz Tibb Mərkəzində pasiyentləri ödənişsiz qəbul edir   
Səhiyyə naziri elektron reseptlə bağlı əhaliyə çağırış edib  
Ağcabədi Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının kardioloqu - İlqar Quliyev
Endokrinoloq mühüm elementi olan “xərçəng əleyhinə” menyu təqdim edib
Şəki Şəhər İcra Hakimiyyəti başçısının müavini onkoloji xəstəlikdən vəfat edib
 Qobustan Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında göz əməliyyatlarının icrasına başlanılıb   
Hidrogen xərçəng də daxil olmaqla geniş spektrli xəstəlikləri müalicə edə bilər
Həyat yoldaşına böyrəyini bağışladı
Azərbaycan-Türkiyə Pediatriya Günləri - Azərbaycan-Türkiyə səhiyyə əlaqələri daim yüksələn xətt üzrə inkişaf edir
“Vaksinasiyaya Dəstək” layihəsi çərçivəsində Şəki şəhər Ailə Sağlamlıq Mərkəzində 70-ə yaxın uşaq peyvənd olunub
Musa Abbasov: “Yenidən transplantasiya əməliyyatlarına başlayacağıq”  
Ürək qüsurlarının diaqnostikası və müalicə yolları