Vitamin C və karotenoidlərin diabet riskinə təsiri
13.07.2020 16:51

Qanda C vitamini və karotenoidlərin səviyyəsi nə qədər yüksəkdirsə, 2-ci tip diabetin inkişaf riski o qədər azdır.

 

Aztibb.az medlinks.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı alimlər araşdırma aparıb.

 

Araşdırma nəticəsində məlum olub ki, hər 66 qram əlavə meyvə və tərəvəz qəbulu 2-ci tip diabet riskini 25% azaldır.

 

Alimlər taxıl istehlakının da diabetin müalicəsində mühüm rol oynadığını vurğulayıb. 

 

Bildirilib ki, hər gün səhər yeməyində yarma məmulatları (xlopya) yeyənlərdə, ayda bir dəfədən az istifadə edənlərə nisbətən diabet riski 19% azdır. Taxıl məhsullarından hazırlanan çörəyin yeyilməsi diabet riskini 21% azaldır. Həftədə ən azı iki dəfə yulaf sıyığı yeyənlərdə risk 21%, kəpək çörəyi istifadə edənlərdə 15% azalır. Qəhvəyi düyü və buğdadan istifadə isə riski 12% azaldır.

ÇOX OXUNANLAR
Qaraciyərin düzgün işləməməsinin ƏLAMƏTLƏRİ  
Təbii vasitə 12 həftə ərzində 8 kiloqrama qədər arıqladır
Buğda cücərtisi gənclik iksiri kimi də bilinir
Təcili tibbi yardım briqadasının yardımı ilə 66 yaşlı xəstə Mərkəzi Klinik Xəstəxanaya hospitalizasiya olunub
Şuşa Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının ginekoloqu Şəbnəm Baxşəliyeva - Həkimlərimizi tanıyaq!
Şahdamara stend taxıla bilərmi?
Uzman həkim Şiraslan Baxşəliyev Gəncə Beynəlxalq Xəstəxanasında pasiyentləri qəbul edəcək
Sürətli döyüntünün tək səbəbi ürək deyil!
Masallı Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının otorinolarinqoloqu Kamran Musayev - Həkimlərimizi tanıyaq!
Uşaq cərrahı Günel Əmiraslanova Şəkidə Bonum Medicalda pasiyent qəbulu həyata keçirəcək
Regionlarda fəaliyyət göstərən peşəkar səhiyyə işçilərini tanıtmaqda davam edirik!
Böyrək daşı xəstəliyi nədir və necə yaranır?
Ağır vəziyyətdə Respublika Uşaq Klinik Xəstəxanasına yerləşdirilən 2 yaşlı uşaq həyata qaytarılıb
Naftalan Şəhər Mərkəzi Xəstəxanasının nevroloqu Təranə Bayramova - Həkimlərimizi tanıyaq!