Qida təhlükəsizliyi sahəsində mütəxəssislərin formalaşdırılması və peşəkar kadrların seçilərək Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu və onun tabeliyində fəaliyyət göstərən laboratoriyalarda işə cəlb edilməsi sahəsində tədbirlər davam etdirilir.
Bu məqsədlə Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunda Azərbaycan Tibb Universitetinin (ATU) tələbələri ilə görüş keçirilib.
Görüşdə institutun bir sıra departament rəhbərləri ölkəmizdə yeni qida təhlükəsizliyi sisteminin qurulması istiqamətində görülən işlər, qurumun fəaliyyəti və təcrübə keçəcək tələbələrə görəcəyi işlərlə bağlı ətraflı məlumat verilib. Qeyd edilib ki, təcrübə müddətində onlara nəzəri biliklərini əyani şəkildə tətbiq etmək üçün geniş imkanlar yaradılacaq. Bununla yanaşı, tələbələrin təcrübə proqramına cəlb edilmələrinin onların peşəkar kadr kimi yetişmələrində mühüm rol oynayacağı diqqətə çatdırılıb.
Tələbələrin peşəkar kadr kimi yetişməsi üçün Azərbaycan Tibb Universitetinin İctimai səhiyyə fakültəsinin tələbələrinin 3 ay müddətində Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun struktur bölmələrində istehsalat təcrübəsi keçməsi qərara alınıb.
Görüş zamanı, həmçinin iştirakçıların sualları cavablandırılıb.