Diyetoloq, qastroenteroloq Natalya Seçeva qeyd edib ki, tünd şokoladın tərkibindəki komponentlərə fərdi dözümsüzlüyünüz varsa, onu yemək olmaz.
Aztibb.az “Actual News” portalına istinadən xəbər verir ki, həkim qeydinə görə, insanın kakao yağına qarşı allergiyası ola bilər.
Həmçinin, tünd şokolad, miqren və ya yüksək təzyiqə meylli insanlar üçün kontrendikedir, çünki məhsulda vazospazma səbəb ola bilən və artan baş ağrılarına və ya qan təzyiqinə səbəb ola bilən bir maddə var.
“Bir insanda 2-ci tip diabet və ya piylənmə varsa, qara şokolad da məhdudlaşdırılmalıdır. Tam əks göstəriş yoxdur, lakin gündəlik pay 20-30 qramdan çox olmamalıdır”, o əlavə edib.
Həmçinin, həkim üç yaşından kiçik uşaqlara şokolad verməyi məsləhət görmür.
Həkimin fikrincə, tünd şokoladı çiy tərəvəz salatından sonra və ya az yağlı proteinli yeməkdən sonra yemək yaxşıdır.