Donuz yağının faydalı xüsusiyyətlərini sadalayan həkim Yekaterina Volkova gündəlik piy qəbulunun 20-30 mqr civarında olmasını tövsiyə edib: “Bu miqdar məhsul sağlamlığa zərər verməyəcək.
Aztibb.az “Med Novelty” portalına istinadən xəbər verir ki, həmin sözlərinə görə, çörəksiz təzə donuz piyi heyvani yağların yaxşı mənbəyidir. Odur ki, hər bir insan pəhrizinə daxil etməli və həmişə soyuducusunda olmalıdır.
Mütəxəssis Telegram kanalında qeyd edib ki, heyvan yağları, o cümlədən donuz piyi pəhrizdə olmalıdır və əlavə edib ki, donuz piyinin tərkibində doymamış omeqa-3 yağları da var.
T.Volkova qeyd edib ki, qida xolesterol səviyyəsinə yalnız 20-30% təsir edir. Qalan hər şey qaraciyərdə baş verən sintezdir. Odur ki, donuz piyini normada istehlak etsəniz, ondan qorxmamalısınız. O, gündə 20-30 qram yağın artıq olmayacağını qeyd edib.
Həkimin sözlərinə görə, donuz piyinin öd kisəsinin fəaliyyətinə də müsbət təsiri var.
Bu orqanın disfunksiyası hazırda kifayət qədər yayılmış bir xəstəlikdir. Beləliklə, donuz piyi yağda həll olunan qida mənbəyidir.