Qırmızı soğan koronavirusla mübarizədə ilk sıralarda yer tutur. Bu tərəvəz təzyiqi tənzimləyir, qan laxtalanmasının qarşısını alır və ürək sağlamlığını qoruyur. Onun içərisindəki "quercetin" adlı maddə virusun çoxalmasının qarşısını alır.
Aztibb.az xəbər verir ki, bu barədə türkiyəli həkim Serhat Koran bildirib.
Onun sözlərinə görə, araşdırmalar zamanı qırmızı soğanın virusun müəyyən bir bölgədə, xüsusilə də ağciyərdə yığılmasının qarşısını aldığı məlum olub. Sözügedən tərəvəz bədənimizin müqavimətini artırır və yüksək səviyyədə anti-oksidan təsiri bəxş edir. Tərkibindəki "quercetin" səbəbiylə də koronavirusla ciddi şəkildə mübarizə aparır.
"Bu tərəvəz qaynadılaraq içilməlidir. Soğanın üst təbəqəsindən bir və ya iki qabığını təmziləyib qalanını 4 hissəyə bölüb suda qaynatmaq lazımdır. 3-4 dəqiqə soyumasını gözlədikdən sonra gün ərzində qəbul etmək olar", - deyə Serhat Koran bildirib.