Naringi qabıqlarından hazırlanmış çay immuniteti yüksəltməyə kömək edir
21.10.2020 11:11
Naringi (mandarin) müxtəlif faydalı maddələrlə olduqca zəngindir. Onun tərkibində C, A, B qrupu vitaminləri, orqanik turşular, pektinlər, fitonsidlər, minerallar və s. var.
 
Aztibb.az ogorodsadovod.com-a istinadən xəbər verir ki, mandarinin qabıqları da çox qiymətli müalicəvi məhsuldur. Meyvəsini yeyib, qabıqlarını dəmləyib içsəniz meyvəni bütöv halda dəyərləndirmiş olacaqsınız.
 
Bunun üçün 2 orta ölçüdə olan mandarin qabıqları xırda doğranılır, termosa qoyularaq üzərinə qaynar olmayan 1 stəkan isti su tökülür, 3-4 saat dəmlənilir. Dəmləmə yaxşı süzülür və bu çay gün ərzində adi çay kimi içilir. Çaya bal da əlavə oluna bilər.
 
Bu çayın bir çox faydalı xüsusiyyətləri var:
 
- immun sistemini möhkəmləndirir;
 
 
- öskürək və bronxit zamanı bəlğəmgətirici və iltihabəleyhinə təsir edir;
 
 
- ishalı aradan qaldırır;
 
 
- bağırsaqlara antiseptik təsir edir;
 
 
- qurdqovucu təsirə malikdir;
 
 
- stresi və əsəb gərginliyini azaldır, əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır;
 
 
- qanda şəkərin səviyyəsini normallaşdırır (bu məqsədlə istifadə olunan çaya bal əlavə olunmur);
 
 
- soyuqdəymə zamanı faydalıdır.