Bu məhsul qanda şəkərin səviyyəsini aşağı salır
02.05.2022 10:43

Qoz-fındıq qanda şəkərinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir.

 

Aztibb.az xarici KİV-ə istinadla xəbər verir ki, mütəxəssislər qandakı qlükoza səviyyəsinin təkcə karbohidratlardan deyil, həm də qidada olan zülalların, yağların və liflərin miqdarından asılı olduğunu bildirərək, qanda şəkərin səviyyəsini tez bir zamanda yüksəldən, sonra isə aşağı salan qidalarla birlikdə qoz-fındıq istehlak etməyi məsləhət görürlər.


Bununla da, rasiona bir ovuc qoz-fındıq və ya qoz yağı əlavə etmək, yeməkdən sonra qanda şəkərin səviyyəsində sıçrayışları və düşmələri azaltmağa kömək edə bilər.

 

Bundan əlavə, qoz-fındıq, xüsusilə badam, E vitamini ilə zəngindir və iltihabı azaltmağa kömək edir. Onlar həmçinin ürək-damar sistemini qoruyurlar.

 

 

ÇOX OXUNANLAR
Qaraciyərin düzgün işləməməsinin ƏLAMƏTLƏRİ  
Təbii vasitə 12 həftə ərzində 8 kiloqrama qədər arıqladır
Buğda cücərtisi gənclik iksiri kimi də bilinir
Təcili tibbi yardım briqadasının yardımı ilə 66 yaşlı xəstə Mərkəzi Klinik Xəstəxanaya hospitalizasiya olunub
Şuşa Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının ginekoloqu Şəbnəm Baxşəliyeva - Həkimlərimizi tanıyaq!
Şahdamara stend taxıla bilərmi?
Uzman həkim Şiraslan Baxşəliyev Gəncə Beynəlxalq Xəstəxanasında pasiyentləri qəbul edəcək
Sürətli döyüntünün tək səbəbi ürək deyil!
Masallı Rayon Mərkəzi Xəstəxanasının otorinolarinqoloqu Kamran Musayev - Həkimlərimizi tanıyaq!
Uşaq cərrahı Günel Əmiraslanova Şəkidə Bonum Medicalda pasiyent qəbulu həyata keçirəcək
Böyrək daşı xəstəliyi nədir və necə yaranır?
Regionlarda fəaliyyət göstərən peşəkar səhiyyə işçilərini tanıtmaqda davam edirik!
Ağır vəziyyətdə Respublika Uşaq Klinik Xəstəxanasına yerləşdirilən 2 yaşlı uşaq həyata qaytarılıb
Qastroezofageal reflüks xəstəliyindən əziyyət çəkən pasiyent Diaqnoz Tibb Mərkəzində sağlamlığına qovuşub