Qara sarımsaq adi sarımsağın bir ay boyu fermentlənməsindən əldə edilir. Qara sarımsaqdan Avstraliya, Avropa, Yaponiya və Şimali Amerika ölkələrində daha çox istifadə edilir.
Aztibb.az adi sarımsağı bir ay nəm və xüsusi şəraitdə saxlanılmaqla əldə edilən qara sarımsağın orqanizm üçün faydalarını təqdim edir:
- Fermentləmə zamanı əldə edilən sarımsağın tərkibindəki maddələr orqanizmi xərçəng xəstəliyinə qarşı ikiqat daha artıq qoruyur.
- Qara sarımsaq qanda xolesterolun miqdarını daha çox aşağı salır.
- Qara sarımsağın tərkibində ikiqat artıq antioksidant var.
- Qara sarımsağın tərkibindəki antifunqal, antiseptik, antiviral, antioksidant və antibakterial təsir normal sarımsaqdakından qat-qat artıq olur.
- Qara sarımsaq xroniki xəstəlikər, qan dövranı xəstəlikləri zamanı, Alzheymerə qarşı güclü təsirə malikdir.
Qara sarımsağın dadı qurumuş sarımsağın dadına çox oxşayır, bir az şirin və tüstü dadına malik olur. Ağ sarımsaqdan fərqli olaraq ağızda qoxu əmələ gətirmir.