İspanaq A, C, E və B qrupu vitaminləri ilə dəmir, maqnezium, fosfor və yod mineralları və zülal baxımından olduqca zəngin bir qidadır.
Aztibb.az-ın məlumatına görə, bu tərəvəz bədənin immunitetini artırır. Yaşlılıqla bağlı qavrama və mənimsəmə çətinliklərini aradan qaldırır.
İspanaq qan azliğında yaxşı təsirilə yanaşı, xərçəng, ürək-damar xəstəlikləri zamanı çiy qəbulu effektlidir. Həmçinin ağız, boğaz və ağciyər xəstəliklərinə qarşı da faydalıdır. Yüksək təzyiqə, iflicə və xüsusilə yaşlılıqla bağlı görmə pozuqluqlarına yaxşı təsir edir. Həzmi asanlaşdırır. Sidik qovucu təsiri malikdir. Babasil xəstəliyində yaxşı effektiv təsir göstərir. Yara və yanıqların regenerasiyasını (toxumanin özünü bərpa xüsusiyyətini) sürətləndirər. Sümükləri və dişləri gücləndirər. Diş çürümələrinin qarşısını alır. Qanda xolesterinin miqdarını salır. Şəkər xəstələrinə faydalıdır.