Uzunömürlülüyün sirri açıqlanıb
28.08.2020 23:24

Yaponiya Milli Xərçəng Tədqiqatları Mərkəzi yanında İctimai Səhiyyə Elmləri Mərkəzinin direktoru Şoiçiro Tsuqane uzunömürlülüyün sirlərini açıqlayıb.

 

O, qeyd edib ki, yaponların başqa millətlərə nisbətən daha uzun ömür sürmələrinin səbəbi gündəlik yeməklərində balıq və dəniz məhsullarının, eləcə də bitkilərin üstünlük təşkil etməsi, şəkərli içkilərin isə yox dərəcəsində olmasıdır.

 

Şoiçiro Tsuqanenin sözlərinə görə, sadalanan hər məhsul bir çox ciddi xəstəliyə yoluxma ehtimalını xeyli azaldır. Direktor, həmçinin qıc­qırmış paxlaların da xərçəng riskini azaldaraq ürək damar xəstəliklərinin qarşısını aldığını diqqətə çatdırıb.

 

www.vestikavkaza.ru

ÇOX OXUNANLAR
 Gənc həkim Samux Rayon Mərkəzi Xəstəxanasında işə başlayıb   
 Xalq yazıçısı Çingiz Abdullayev Mərkəzi Gömrük Hospitaldan evə buraxılıb
Pediatr Sevil Orucovanın məqaləsi:
Tibb üzrə fəlsəfə doktoru Yazgül Abdıyevanı 50 illik yubileyi münasibətilə təbrik edirik!
 Qaranlığa qalib gələn təbib - Rəşad Mahmudov yazır...   
Autizmdən əziyyət çəkən uşaqlar üçün təmənnasız müayinə və müalicə prosedurları həyata keçirilir - AKSİYA
 6 yaşlı pasiyent üzərində cərrahi əməliyyat uğurla icra edilib   
İcbari Tibbi Sığorta üzrə Dövlət Agentliyi İctimaiyyətlə əlaqələr şöbəsinə işçi axtarılır
 Naftalanda “Zirvələrə yüksələn zərif insan ömrü” adlı tədbir keçirilib   
Maarifləndirici tədbir: “Məişət zorakılığına yox deyək!” 
Elmi-Tədqiqat Pediatriya İnstitutunda akademik Zərifə Əliyevaya həsr olunan konfrans keçirilib
Gözlərə nur bəxş edən fədakar həkim
Kardioloq Fikrət Sadıqzadə ürək çatışmazlığından vəfat edib