Ud bitkisi tibbdə çox qədim zamanlardan bəri istifadə edilir.
Aztibb.az xəbər verir ki, ud-hindi darçına bənzəyən və çubuq formasında olan Uzaq Şərqi Asiya bitkisidir. Onun yağı ağacın meyvəsindən əldə edilir. Hər zaman yaşıldır və 4 mövsüm meyvə verir. Bu bitkinin yetərli miqdarda istifadəsi orqanizmə heç bir zərər yetirmir.
UD-HİNDİ YAĞININ FAYDALARI
- İmmuniteti gücləndirir;
- Mədə problemlərinə faydalıdır;
- Qış xəstəliklərində tez-tez istifadə edilir;
- Təbii antibiotikdir. İltihab və infeksiyalara qarşı mübarizə aparır;
- Boğaz ağrısını aradan qaldırır. Cinsi aktivliyi artırır;
- Bədəni toksin və mikroblardan təmizləyir;
- Nəfəs yolları tıxanıqlığını ortadan qaldırır;
- Ağız qoxusunu yox edir.
UD-HİNDİ YAĞI NECƏ İSTİFADƏ EDİLİR?
- Çay kimi və ya maskalarda istifadə edilir.
- Bal ya da bəkməz ilə qarışdırılaraq içilir. Suya bir neçə damcı əlavə edərək də istifadə etmək olar.
UD-HİNDİ YAĞININ ZƏRƏRLƏRİ
Bu yağ xəstəlikdən asılı olaraq müxtəlif cür istifadə edilir. Nəfəs yollarındakı iltihab üçün 15 gün ərzində gündə bir çay qaşığı, bağırsaq və mədə problemləri üçün 10 gün ərzində 1 yemək qaşığı ud-hindi yağı gündə iki dəfə içilə bilər. Ağciyər problemləri, astma, cinsi istəksizlik, idrar problemləri kimi hallarda isə bal ilə qarışdırılaraq 10 gün gündə iki dəfə içə bilərsiniz. Ud-hindi yağı ağıziçi yaralarda da faydalıdır.