The Times of India: Hindli elm adamları kətan toxumunun xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərini sübut ediblər
22.06.2024 12:45

Kətan toxumu ürək-damar sağlamlığına müsbət təsir göstərir və çəkiyə nəzarət etməyə kömək etdedir.


Aztibb.az xəbər verir ki, müvafiq məlumatları “The Times of India” qəzeti dərc edib.


Hindistanlı alimlər vurğulayırlar ki, kətan toxumlarının tərkibində çoxlu miqdarda omeqa-3 yağ turşuları var ki, bu da xərçəngin qarşısını alır, ürək və qan damarlarına müsbət təsir göstərir.


Bu komponentlər bədəndə iltihabı uğurla azaldır, damarların vəziyyətini yaxşılaşdırır və ürək əzələsini gücləndirməyə kömək edir.


Toxumun tərkibində xərçəng əleyhinə güclü potensiala malik bitki birləşmələri var. Təcrübə göstərib ki, bu komponentlər xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini və inkişafını ləngidir. Onlar döş və prostat xərçəngi üçün xüsusilə təsirlidir.


Kətan toxumunun tərkibindəki lif həzmi normallaşdırır, uzun müddət toxluq hissi yaradır ki, bu da çəki nəzarətində vacibdir. Hindistanlı elm adamları, artıq çəkili insanların onları müntəzəm olaraq istehlak etməsini tövsiyə edir, çünki onlar yağ yataqları ilə mübarizədə kömək edəcəkdir.


Kətan toxumlarının digər qiymətli komponenti olan alfa-linolenik turşu güclü iltihab əleyhinə təsirə malikdir və ürək sağlamlığını daha da yaxşılaşdırır. Bu birləşmə sayəsində kətan toxumu artrit və astma da daxil olmaqla iltihabla əlaqəli xəstəliklərin qarşısını almağa və müalicə etməyə kömək edə bilər.

Səadət Məmmədova
Müəllifin digər yazıları
ÇOX OXUNANLAR